POLSKIE DRÓB LEKKI JAK PIÓRKO POLSKIE MIĘSO - POLSKA SMAKUJE

Każdy fragment mięsa drobiowego prezentuje się najlepiej w innej formie:

Cała tusza – idealna do pieczenia, szczególnie z farszem z cytrusów, jabłek, suszonych śliwek, warzyw, ziół czy wątróbki. Sprawdza się także na grillu – posmarowanie miodem
przed pieczeniem pozwoli uzyskać chrupiącą, karmelizowaną skórkę.

Pierś – doskonała do pieczenia i smażenia. Znakomita do faszerowania, co pozwala uniknąć przesuszenia. Świetnie smakuje na zimno jako domowa wędlina.

Udka – wspaniale sprawdzają się pieczone, z rożna lub z grilla. Można je także nadziewać, co urozmaica ich smak i konsystencję.

Skrzydełka – świetne do smażenia i jako baza do zup, sosów czy bulionów. Wyśmienicie smakują z ostrym sosem lub przygotowane w stylu azjatyckim z warzywami.

Szyja i kręgosłup – niezastąpione jako baza do rosołu lub azjatyckich zup. Po ugotowaniu mięso można wykorzystać jako farsz, np. do pierogów.

Podroby – delikatna wątróbka z kurczaka lub indyka idealnie smakuje smażona, a serca i płuca doskonale nadają się do duszenia, np. w gulaszu.

Za doskonały smak polskiego mięsa drobiowego odpowiada przede wszystkim kondycja, czyli dobra forma zwierząt hodowlanych.
Dobrostan, komfort i ograniczony poziom stresu są kluczowe dla polskich producentów drobiu, którzy dokładają wszelkich starań, aby mięso spełniało

System gwarantowanej jakości żywności QAFP

System gwarantowanej jakości żywności

Wyróżnienie żywności o szczególnej jakości. Gwarantuje konsumentom pełną transparentność łańcucha produkcyjnego, opartą na restrykcyjnych normach
i otrzymaniu powtarzalnego produktu, charakteryzującego się wysoką jakością i walorami smakowymi. System kładzie szczególny nacisk na kwestie
dobrostanu zwierząt, odpowiedniej infrastruktury produkcji, zapewnienie stałego nadzoru weterynaryjnego, a także utrzymywanie w procesie produkcji
wysokiej higieny pracy ludzi, urządzeń technicznych oraz pojazdów.

PRZEPISY