POLSKIA WIEPRZOWINA MOC SMAKU POLSKIE MIĘSO - POLSKA SMAKUJE

Każdy kawałek wieprzowiny najlepiej smakuje w innej formie:

Polędwica – najbardziej wykwintny kawałek wieprzowiny – sprawdza się idealnie w smażeniu, pieczeniu czy duszeniu. Po uwędzeniu doskonała jako wędlina.

Schab – wyborny do pieczenia, smażenia i… faszerowania.

Szynka – świetna do przygotowania bitek, kotletów oraz roladek. Znakomicie sprawdzi się pieczona, zarówno podawana na ciepło, jak i na zimno.

Boczek – doskonały do grillowania, smażenia i duszenia. Wyjątkowy dodatek do zup czy makaronów.

Łopatka – idealna na gulasz i do pieczenia.

Karczek – dzięki marmurkowatej strukturze mięsa po przyrządzeniu zachowuje soczystość i aromat. Wspaniale nadaje się do grillowania, pieczenia, smażenia, duszenia czy wędzenia.

Żeberka – wymagają powolnego i delikatnego grillowania, pieczenia lub gotowania, aby wydobyć ich pełnię smaku.

Ceniony na całym świecie smak i aromat polskiego mięsa wieprzowego to efekt dobrej formy zwierząt hodowlanych. Polscy hodowcy przestrzegają prawa określającego warunki, w jakich powinny przebywać zwierzęta, czym należy je karmić i jak dbać, aby zapewnić im należyty dobrostan, dzięki czemu polskie mięso wieprzowe spełnia najwyższe normy jakości.

System gwarantowanej jakości żywności QAFP

Pork Quality Standard

System Jakości Wieprzowiny bazuje na wykorzystaniu odpowiednich ras świń i określonych zasadach żywienia. Obejmuje wszystkie etapy produkcji, które wpływają
na końcową jakość produktu i gwarantują uzyskanie chudego mięsa wieprzowego o szczególnej jakości. Produkcja wieprzowiny w Systemie PQS odbywa się zgodnie
z obowiązującym prawem w zakresie dobrostanu i zdrowia zwierząt oraz ludzi, jak również z poszanowaniem ochrony środowiska naturalnego.

PRZEPISY