SMAK POPARTY PRZEPI§AMI

SMAK POPARTY
PRZEPI§AMI
POLSKIE MIĘSO - POLSKA SMAKUJE

Polski drób oraz wieprzowina goszczą na naszych stołach od pokoleń.
Są wybierane zarówno przez rodziny, jak i restauratorów, ponieważ
za doskonałym smakiem polskiego mięsa drobiowego oraz wieprzowego stoją
nie tylko przepisy mistrzów sztuki kulinarnej, ale także przepisy i regulacje
prawne, których przestrzegają polscy hodowcy zwierząt i producenci mięsa.

Polski drób oraz wieprzowina

Dobrostan zwierząt określają zasady zwane Wolnościami Zwierząt, które muszą być spełnione.
Zwierzę wg nich ma być wolne od pragnienia i niedożywienia, musi posiadać stały dostęp
do wody pitnej i odpowiedniego pokarmu. Zasady te określają też wolność od dyskomfortu
fizycznego i termicznego – zwierzę musi mieć dostęp do bezpiecznego schronienia i wygodnego
miejsca odpoczynku. Nie może czuć bólu, cierpienia, strachu i ma być wolne od urazów i chorób,
dzięki właściwej profilaktyce oraz szybkiej diagnostyce i leczeniu. Wolność to także
przestrzeń, czyli wystarczająca ilość miejsca, odpowiednie wyposażenie i towarzystwo
innych zwierząt swojego gatunku.

Wiemy, że wyżej wymienione prawa zwierząt są przestrzegane
przez polskich producentów mięsa.

Dlatego z dumą mówimy:

polskie mięso – smak poparty przepisami.

Polski drób oraz wieprzowina

Poznaj ambasadora VI edycji kampanii

Piotr Ogiński
Polskie mięso – Polska smakuje
Piotr Ogiński

Kucharz, bloger i vloger kulinarny, uczestnik popularnych
programów telewizyjnych o gotowaniu – Top Chef i Hell’s Kitchen.
Piekielna kuchnia. Doświadczenie kulinarne zdobywał, pracując
w najlepszych restauracjach na całym świecie od Wielkiej
Brytanii po Tajlandię. W trakcie swojej kariery miał również
okazję pełnienia roli krytyka kulinarnego w renomowanych
restauracjach w południowym Tyrolu.

W lipcu 2010 roku otworzył swój własny kanał kulinarny
na platformie YouTube pod nazwą „Kocham Gotować”. Od tego
czasu kanał zyskał ogromną popularność, zdobywając liczne
grono fanów, z którymi z zaangażowaniem dzieli się swoją pasją
do gotowania i odkrywania nowych smaków. Jego misją
jest zmiana przyzwyczajeń kulinarnych Polaków i chęć
dzielenia się radością z gotowania, które może być przyjemnym
i satysfakcjonującym doświadczeniem.

Piotr Ogiński

Zapraszamy do poznawania nowych przepisów na dania z polskiej wieprzowiny
i drobiu autorstwa Piotra Ogińskiego.

JAKOŚĆ POLSKIEGO MIĘSA POTWIERDZAJĄ CERTYFIKATY

Pork Quality Standard
Pork Quality Standard

Znak PQS to gwarancja produktu
premium. Sprawdź, co wyróżnia
wieprzowinę PQS.

SPRAWDŹ
System gwarantowanej jakości żywności
System gwarantowanej
jakości żywności

System Gwarantowanej Jakości Żywności
(QAFP) ma na celu wyróżnienie żywności
o szczególnej jakości.

SPRAWDŹ